Magazine Brabant Magazine 36 | Oktober 2018
Lange reis
Nog altijd wordt veel van wat we eten op andere plekken geproduceerd en weten we vaak niet wie het voor ons teelt. Het gevolg: ons eten maakt vaak een lange reis voordat het op ons bord belandt.
Dit is niet goed voor het milieu en het kan ten koste gaan van de kwaliteit. De oplossing ligt letterlijk voor het grijpen: producten van om de hoek. Die zijn vaak gezonder en veel minder milieubelastend.
Bovendien zijn het producten met een persoonlijk verhaal. En: door te eten van dichtbij en van wat het seizoen ons brengt, kunnen we onze ‘food footprint’ gemakkelijk verkleinen.
Wat vinden bezoekers van Brabantse foodfestivals van streekproducten?
Wel of geen streekproducten in de (buiten)keuken? We vroegen het 3 smaakmakers.
De 10 themamaanden van het WeAreFood-jaar:
Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van de Brabantse koks zich realiseert dat de herkomst van hun eten het milieu sterk beïnvloedt.